Egy év után máris felmerült, hogy mégsem osztanák modulokra a tanévet

Az elmúlt évben vezették be, hogy a két félév helyett öt modulra osztják az iskolai tanévet, és máris fontolgatják, hogy fenntartják-e a rendszert, vagy újra módosítják.

Ligia Deca oktatási miniszter hétfő este a TVR Infonak nyilatkozva elmondta, hogy az elkövetkező időszakban kap kézhez egy elemzést a tanév modulokra való felosztásának célszerűségéről, és bejelentette, hogy a 2024-2025-ös tanévben döntenek arról, hogy fenntartják-e ezt a rendszert - számol be a News.ro.

Iskolakezdés Temesváron | Fotó: Agerpres
„A
hivatalba lépésemkor ígértem, hogy a modulok bevezetésének első éve után elemzés készül. Ez a következő hónapokban készül el. Amikor az idei tanév szerkezetét jóváhagytuk, még csak két modul zajlott le, így nem lehetett valós értékelést végezni. Mielőtt a 2024-2025-ös tanév szerkezetét kidolgozzuk, már tudni fogjuk, megtartjuk a modulokat vagy sem" – mondta Ligia Deca.
Rámutatott, hogy a pedagógusok szerint „elméletben jó ötlet, hogy
kisebb szünetek megszakítják a tanulást”, de az egyensúlyt meg kell teremteni, így megvizsgálják, hogyan alakul mindez a gyakorlatban.

A miniszter elmondta, hogy olyanoktól is érkezett visszajelzést, akik nem támogatják a tanév modulokra történő felosztását.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?