Egy anyamedvét és két bocsot fogtak be és szállítottak el Szovátáról

Kétbocsos anyamedvét sikerült befognia és elszállítania vasárnap este 20 óra körül a medveelhárító vészhelyzeti bizottságnak – írja szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében Szováta önkormányzata.

Fotók: Szováta Város Önkormányzatat

„Hosszas megfigyelés után a nőstény bocsaival együtt besétált a csapdaként felállított ketrecbe, az illetékes szakemberek lövedékkel elaltatták, majd a Milvus Egyesület képviselőivel együtt az anyamedvét Borszékre, pontosabban a Hargita és Neamț megye határán található vadászterületre, míg a bocsokat a balánbányai medve visszavadító központba szállították” – derül ki a közleményből.

Mint rámutatnak: a vészhelyzeti bizottság a szovátai hatóságokkal együttműködve az elmúlt hónapban kétszer hajtott el medvét a város területéről, valamint egy példányt befogtak, amelyet szintén a borszéki vadászterületre szállítottak.

A város vezetősége ezután is folytatja a megfigyelést és esetenként a befogást, mivel még mindig vannak medvék a város területén. „Reméljük, hogy összefogással sikerül minél több medvét befogjunk és elszállítsunk. A vasárnap este befogott példányok hónapok óta látogatták és tartották félelemben a Sós árok, a Géra utca és Patak utca lakóit” – részletezte Fülöp László Zsolt, a város polgármestere.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?