Egészségügyi minisztérium: 140 intenzív terápiás ággyal bővítik ki a megyei kórházakat

Körülbelül 140 intenzív terápiás, illetve 210 szubintenzív ellátásra alkalmas ággyal bővítik ki azokat a kórházakat, ahol COVID-19-cel diagnosztizált pácienseket kezelnek - közölte kedd este az egészségügyi minisztérium.

Az egészségügyi miniszter kedden videokonferencián tárgyalt a megyei kórházmenedzserekkel a COVID-19-ben szenvedő betegeknek fenntartott intenzív terápiás helyek bővítéséről. A megbeszélésen Andreea Moldovan egészségügyi államtitkár, Călin Alexandru, a belügyminisztérium katasztrófavédelmi osztályának képviselője, közegészségügyi igazgatóságok képviselői, valamint járványügyi és intenzív terápiás osztályok dolgozói vettek részt.

Megállapodás született arról, hogy a COVID-19-cel kezelt páciensek számára körülbelül 140 intenzív terápiás, illetve 210 szubintenzív ellátásra alkalmas ággyal bővítik ki a megyei kórházakat.

Az egészségügyi tárca vezetője felhívta a figyelmet, hogy szükség lesz az egészségügyi személyzet átszervezésére, az intenzív osztályokon elkerülhetetlen a személyzetbővítés, hogy növelni lehessen a COVID-ellátó osztályok kapacitását.

Ugyanakkor ismét nyomatékosította, hogy a beoltás mellett nagyon fontos az óvintézkedések betartása, a maszkviselés, távolságtartás és fertőtlenítés annak érdekében, hogy féken tartsuk a vírus terjedését. A COVID-19-re utaló tünetekkel rendelkező személyek forduljanak a háziorvoshoz, kerüljék a házi gyógykezelést, hogy állapotuk ne súlyosbodjon annyira, hogy később intenzív terápiás osztályra kelljen beutalni őket - üzente az egészségügyi miniszter.

(Címlapfotó: MTI)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?