Több mint kétszáz egészségügyi alkalmazott koronavírusos Nagyváradon

Súlyos orvos- és egészségügyiszemélyzet-hiány lépett fel a bihari megyeszékhelyen miután Nagyvárad két nagy kórházában több mint kétszáz egészségügyi dolgozó fertőződött meg koronavírussal.

Közülük 179-en a megyei kórház, 40-en pedig a városi sürgősségi kórház alkalmazottai. Ekkora személyzeti kieséssel eddig még soha nem szembesültek a nagyváradi egészségügyi sürgősségi intézmények, és most már annyira nagy a baj, hogy az ügyelteket is alig tudják megszervezni.

Gheorghe Carp, a Bihar Megyei Sürgősségi Klinikai Kórház orvos-igazgatója a Jurnal Bihorean napilapnak elmondta, ahhoz, hogy zavartalanul folytatódhasson az ellátás a nagyváradi gyógyintézetekben, a vidéki kórházakból irányítanak át egészségügyi személyzetet a megyei, illetve a váradi városi klinikai kórházba.

A nagyváradi városi kórházban, ahol a koronavírus-fertőzötteket kezelik, az intenzív terápiás osztályon 23-ról 28-ra növelték az ágyak számát, és valamennyi hely foglalt. A nagyváradi központi kórházba 15 beteget irányítottak át kezelésre Buzău, Dolj, Argeș, Prahova, Kolozs és Szatmár megyéből.

(Címlapkép: MTI)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?