A közegészségügyi igazgatóság nem talált rendellenességeket a Szeben megyei kórházakban

Nem talált rendellenességeket a Szeben megyei kórházak koronavírusos betegek számára fenntartott intenzív terápiás osztályain az a két felügyelő, akik a megyei közegészségügyi igazgatóság (DSP) megbízásából 2020 novembere óta ellenőrzéseket végeznek.

A DSP pénteki tájékoztatásában rámutat, egy egészségügyi minisztériumi átiratba, illetve egy miniszteri belső rendeletbe foglaltaknak megfelelően 2020. november 9-étől naponta ellenőrzik az intenzív osztályokat, és az ellenőrzések eredményét elektronikus úton jelentik a szaktárcának megszabott minta alapján. E jelentések értelmében a Szeben megyei kórházaknál nem észleltek semmiféle rendellenességet.

Az erre a feladatra kijelölt két felügyelő a jelzett dátumtól naponta lejelenti – többek között –, hogy megyeszinten, illetve az egyes kórházakban hány ágy van az intenzív osztályokon, hogy ezekből hányat foglalnak el, hány beteget tartanak lélegeztetőgépen, hányan szorulnak orvosi oxigénre, hány orvos dolgozik az intenzív osztályokon stb.

Jelenleg több vizsgálat is folyamatban van a nagyszebeni megyei sürgősségi kórháznál. Ezek azt hivatottak kideríteni, igazak-e vagy sem azok a vádak, amelyeket az egészségügyi intézmény egyik név nélkül nyilatkozó volt alkalmazottja fogalmazott meg az intenzív osztályon zajló betegellátással kapcsolatban. Az ügyben belső vizsgálatot indított a kórház vezetősége, az ügyészség is nyomozást folytat, Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter pedig kiküldte a helyszínre a szaktárca ellenőrző testületét.

(Címlapkép: MTI)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?