banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Volt alkalmazott: a szebeni kórház intenzív osztályán „pácienseket ölnek” – belső vizsgálat indult

Belső vizsgálatot indít a nagyszebeni megyei kórház vezetősége, miután egy volt alkalmazott névtelenül azt nyilatkozta az egyik helyi médiaorgánumnak, hogy a koronavírusos betegeket kezelő intenzív osztályon pácienseket ölnek.

A kórház vezetősége hétfői közleményében hangsúlyozza, a járvány eleje óta összesen 570 koronavírusos beteget utaltak be az intenzív osztályra, akik közül 152-en visszakerültek arra az osztályra, ahonnan érkeztek, mert javult az állapotuk, 397-en meghaltak, 21 beteget pedig jelenleg is ott ápolnak. „Hangsúlyozzuk, hogy az intenzív osztályra a nagyon súlyos állapotban levő, légzéstámogatást igénylő páciensek kerülnek” – fogalmaznak.

A közleményben kiemelik, a járványkezeléssel kapcsolatos eljárások és protokoll állandó változásban van, folyamatosan az adott helyzethez igazítják, hogy a legjobb körülményeket és kezelést biztosíthassák a betegeknek. „Azt szeretnénk, hogy a kórház és az illetékes szervek által indított vizsgálatok nyomán a közvélemény ismerje meg az igazságot” – áll a dokumentumban.

Az ügyben a Szeben megyei ügyészség is hivatalból vizsgálatot indított, emberölés gyanúja miatt. A helyi sajtóban vasárnap megjelent cikkben a kórház névtelenül nyilatkozó volt alkalmazottja azt állítja, hogy az intenzív osztályra kerülő betegeket az első pillanattól kezdve benyugtatózzák, noha ez végzetes a légúti fertőzésekkel küzdők esetében. Állítása szerint, amikor a betegek már alig kapnak levegőt, és ezért nyugtalanabbak lesznek, az ágyhoz kötik őket.

(Címlapkép: MTI)

banner_y97vR58b_970x250.png

Kapcsolódók

Kimaradt?