banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Egészségügyi miniszter: a negyedik hullám a be nem oltott személyeket veszélyezteti

A koronavírus-járvány negyedik hulláma azoké lesz, akik nincsenek beoltva – jelentette ki Ioana Mihăilă egészségügyi miniszter a Digi 24 vasárnap esti műsorában. Leszögezte: a beoltottak kevesebb mint 1 százaléka kapta el a betegséget.

„Már a harmadik hullám vége óta készülünk a negyedik hullámra” – fogalmazott az egészségügyi miniszter, hozzátéve, utasították a kórházakat és közegészségügyi igazgatóságokat, hogy legyen előkészített tervük arra az esetre, ha nőne a COVID-páciensek száma.

Azt is elmondta: a beoltott személyek, ha el is kapják a vírust, nem kerülnek súlyos állapotba. Ez a delta-vírustörzsre is igaz, ezért fontos, hogy azok is beoltassák magukat, akik már átestek a betegségen.

A lakosság beoltását koordináló országos bizottság (CNCAV) adatai szerint a beoltott személyek kevesebb mint egy százaléka fertőződött meg. A delta-vírustörzzsel megfertőződött személyek közül Romániában eddig hárman haltak meg, egyikük sem volt beoltva. „Ez a negyedik hullám gyakorlatilag a beoltatlanoké lesz, őket fogja leginkább sújtani” – tette hozzá Ioana Mihăilă.

(Címlapkép: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?