Eddig 14 civil egyesület és egy vállalkozás csatlakozott az Együtt Ukrajnáért! kezdeményezéshez

Eddig tizennégy civil szervezet (Maros Megyei Vöröskereszt, Szociális Gyógyszertár, Elphin Family, Erdélyi Alfa Alapítvány, Buckner Románia Alapítvány, Suryam Egyesület, Búvárszövetség, Maros Megyei Közösségi Alapítvány, Help4Change Egyesület, Izlandi BHBL Románia Egyesület, Mentsétek meg a Maros Megyei Gyermekeket Egyesület, Samaritanus Egyesület, a Solitudine Egyesület, az ASCOTID Egyesület) és egy vállalkozás (JCI Marosvásárhely) csatlakozott az Együtt Ukrajnáért! Kezdeményezéshez.

Az összefogásra azért van szükség, hogy a háború elől menekülő ukrán állampolgárok szükségleteit fel lehessen mérni, és egy jól működő és fenntartható ellátási láncot tudjanak kiépíteni, a törvényes keretek között – áll a közleményükben.

A szervezők felhívták a figyelmet arra is, hogy minden olyan civil egyesületet, vállalatot, amelyik részt szeretne venni a segítségnyújtásban, szívesen várnak a közös munkacsoportba. Marius Dumitrescu, a Szociális Gyógyszertár munkatársa kifejtette: fokozatosan növelni szeretnék az ukrajnai kórházakba történő heti szállítmányok számát a végső kedvezményezettektől kapott prioritási listákon szereplő termékekkel. Mint mondta, továbbra is szükség van adományokra, amelyek közül a leghatékonyabb a készpénzadomány, mert könnyen átváltható gyógyszerré vagy szükséges élelmiszerekké.

„Jövő hét elején új szállítmányt küldünk, amiben egy generátort és gyógyszereket, valamint több tonna lisztet és élesztőt küldünk a bajbajutottaknak. A csernyivci kórház, ahova az adományok kerülnek, sérülteket, betegeket és éhező embereket igyekszik ellátni” – közölte a kapcsolattartó személy. Mint fogalmazott, a kórház naponta több mint ezer kg kenyeret szállít Kijevbe, és naponta visszatér Csernyivcibe menekültekkel. Eddig 135 ezer lejt meghaladó összértékű gyógyszereket és 70 ezer lej feletti összegben élelmiszert sikerült küldeni a rászorulóknak.

Hangsúlyozta, bármely természetes vagy jogi személy adományozhat a fent említett szervezet bármelyikének, vagy közvetlenül, kórházak nevében vásárolhat gyógyszereket a Szociális Gyógyszertártól, így részt vehet ebben a humanitárius tevékenységben. Részletek a www.farmaciasociala.ro oldalon.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?