Babakocsikat és -hordozókat gyűjt az RMDSZ az Ukrajnából menekülő kismamáknak

Március 8-án, a nemzetközi nőnapon az RMDSZ és az RMDSZ Nőszervezete arra kéri a magyar közösség tagjait, hogy segítsenek a nehéz helyzetben lévő, háború elől menekülő ukrajnai anyákon és gyermekeiken azzal, hogy babakocsikat, babahordozókat és autós gyereküléseket adományoznak.

„Szívügyünk a család (…) A határon átkelő nők, anyák mindenüket hátrahagyva menekülnek a háborús körülmények elől, hogy biztonságos környezetben tudhassák gyermekeiket. A menekülés során sokan kénytelenek otthon hagyni olyan alapvető eszközöket, amelyek a gyermekek jólétét és biztonságát segítik. Éppen ezért fontos, hogy babakocsival, hordozóval és autós üléssel segítsünk, hogy megkönnyítsük a tovább utazásukat. Mivel sürgős segítségre van szükség, az első adományokat vasárnap tervezzük szállítani a határ mentére” – olvasható az RMDSZ közleményében.

Az új, vagy használt, de jó állapotban levő adományokat az RMDSZ megyei szervezetei (a gyüjtőpontok listája itt érhető el), illetve az RMDSZ Nőszervezetének területi/megyei szervezetei gyűjtik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?