Dîncu: az Ukrajna elleni orosz agressziónak regionális következményei is vannak

Az európai uniós tagállamok védelmi minisztereinek brüsszeli értekezletén vett részt kedden Vasile Dîncu. A román védelmi tárca vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy az Ukrajna elleni orosz agressziónak regionális következményei is vannak - tájékoztatta a szaktárca az Agerpres hírügynökséget.

A miniszter ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy szükség van a keleti szomszédság államainak folyamatos támogatására.

Dîncu részt vett egy informális munkaebéden is, amelyen hivatali kollégáival az Ukrajnában előállt biztonsági helyzetről beszéltek. A tárgyalásba bekapcsolódott - videokonferencia formátumban - Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter is.

Az uniós védelmi miniszterek tanácskozásának keretében a román védelmi miniszter részt vett az Európai Védelmi Ügynökség (EDA) igazgatótanácsának ülésén is. A tevékenység egy rövid értekezlettel kezdődött, amelynek során megállapodtak az uniós védelmi innovációs központ (HEDI) működtetésének módozatairól.

Vasile Dîncu megbeszélést folytatott francia hivatali kollégájával is; a találkozó során a NATO és az Európai Unió napirendjén szereplő aktuális kérdésekről, illetve a kétoldalú együttműködésre vonatkozó témákról tárgyaltak, különös tekintettel a NATO keleti szárnyának védelmi képességét erősítő intézkedésekre.

Kapcsolódók

Kimaradt?