Díjazták a sepsiszentgyörgyi kórház orvosi szolgáltatásait

A sepsiszentgyörgyi Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház felkerült a „jó állami kórházak” térképére, amelyet Alex Nedea újságíró állított össze olyan betegek beszámolói alapján, akiket szakszerűen kezeltek anélkül, hogy kenőpénzt vagy „figyelmességet” adtak volna az orvosoknak és a kórházi dolgozóknak.

A sepsiszentgyörgyi kórház vezetősége rámutatott: a rendszer megváltoztatása kétirányú. Egyrészt fontos az egészségügyi személyzet viszonyulása, hiszen egyetlen betegnek sem szabad úgy éreznie, hogy „figyelmességet” kellene adnia borítékban azért, hogy megfelelő orvosi ellátásban részesüljön, másrészt fontos, hogy a betegek megértették, hogy a kórház egészségügyi személyzete az orvosi etikai kódexnek megfelelően végzi munkáját.

Fotók: a sepsiszentgyörgyi kórház Facebook-oldala

Második éve díjazzák a sepsiszentgyörgyi kórház orvosi szolgáltatásait

A sepsiszentgyörgyi megyei sürgősségi kórházat második alkalommal nevesítették az ország legrangosabb, orvosoknak és orvosi csapatoknak, illetve kórházaknak szentelt Romanian Healthcare Awards 2022 nevű versenyében. A sepsiszentgyörgyi kórház szakembereinek csapatát idén az orvosi szolgáltatások minősége és a beteg biztonsága kategóriában nevesítették a „vaszkuláris szövetátültetés a fej-nyaki területen, a tumor eltávolítása utáni rekonstrukcióhoz” című projekttel.

A versenyre minden olyan orvos, orvosi csapat vagy kórház jelentkezhetett az országban, amely sikeresen hajtott végre olyan beavatkozásokat, amelyek javították a kórházi ellátás minőségét és a betegek állapotát. A 27 tagú, nemzetközi szakmai zsűriben hazai, bolgár, francia, moldovai, norvég, belga, holland, dán és egyesült királyságbeli szakemberek értékelték a 7 kategóriában benevezett pályázatokat.

A sepsiszentgyörgyi kórház mellett az országból további 7 egészségügyi intézmény volt versenyben és nyerte el a kategória fődíját. A háromszéki kórházat tavaly ugyancsak az orvosi szolgáltatások minősége és a beteg biztonsága kategóriában díjaztak a „személyre szabott koponya-implantátumok alkalmazása” című projektért.

A harmadik éve megrendezett Romanian Healthcare Awards verseny célja a hazai egészségügyi rendszerben alkalmazott jó gyakorlatok, egyéni és csoportos eredmények azonosítása és elismerése. Az idei verseny 7 kategóriája a következő volt: az év orvosi csapata, az év kórháza, az év orvosa, az év kutatási projektje, az év orvosi innovációja, az év orvosi kampánya és az orvosi szolgáltatások minősége és a betegbiztonság.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?