Dan Barna kizártnak tartja, hogy induljon az USR elnöki tisztségéért

Kizártnak tartja Dan Barna, hogy a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) legközelebbi kongresszusán induljon a pártelnöki tisztségért.

Az USR alelnöke kedden azt mondta, négy éven át vezette az alakulatot, úgy érzi, sikeres mandátuma volt, de nem tervez ismét versenybe szállni a Dacian Cioloş lemondásával megüresedett elnöki tisztségért. „Cătălin Drulă az ideiglenes elnök, és én teljes mértékben megbízom benne. Ugyanakkor azt hiszem, ő a letéteményese annak a bizalomnak, energiának és reménynek, amelyre mindannyiunknak szüksége van” – fogalmazott.

Fotó: Agerpres

Úgy véli, azért sem lenne szerencsés az indulása, mert – bár büszke a négy év alatt elért eredményekre - az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatják, hogy a választópolgárok elvárásai és „sokszor a valóságtól elrugaszkodott vágyai” a pártelnökhöz intézett szemrehányásokban öltenek testet. Ezért úgy gondolja, hogy „a frontvonalban” való megjelenése jelenleg nem válna hasznára az alakulatnak. „Ismerik a vándormadarak V alakú repülését. Egy ideig egy bizonyos madár repül a V csúcsában, aztán helyet cserél egy másikkal. Most Cătălin Drulă van ott. Meglátjuk, maradni fog-e ő, vagy valaki más vállalja át a szerepet” – fogalmazott.

Barna beszélt arról is, hogy a következő hetekben elkezdik a tárgyalásokat a párt alapszabályának módosításáról. Meglátása szerint az lenne a leghatékonyabb, ha a statútumról döntő kongresszuson megválasztanák az alakulat új elnökét is.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?