banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Csoma Botond: alaptalan a vád, hogy az RDMSZ a Fidesz erdélyi szócsöve

Csoma Botond RMDSZ-es frakcióvezető | Fotó: rmdsz.ro

Felületesnek és minden alapot nélkülözőnek tartja Csoma Botond, az RMDSZ parlamenti képviselője, alsóházi frakcióvezetője azt az állásfoglalást, amelyben erdélyi értelmiségiek egy csoportja az erdélyi magyar politikai pluralizmus megszüntetésével, a magyar kormány és a nagyobbik kormánypárt, a Fidesz politikájának meghonosításával vádolja az RMDSZ-t.

A Francia Közszolgálati Rádió (RFI) román nyelvű műsorának nyilatkozva a kolozsvári politikus kifejtette: az RMDSZ mindig is jó kapcsolatot ápolt a magyarországi kormánypártokkal, a jó viszonyban politikailag és a nemzeti közösség érdekeinek szempontjából is érdekelt, ezt teljesen „normális dolognak” tartotta.

Csoma Botond szerint konkrétumok nélkül fogalmaztak meg vádakat az állásfoglalás kezdeményezői; többek között cáfolta, hogy a magyar kormány Európai Uniót és Brüsszelt illető kritikáit átvette és népszerűsítette volna a honi belpolitikában az RMDSZ, és arra sem talált példát, hogy miképpen ásta alá az RMDSZ és a Fidesz viszonya az erdélyi magyar politikai pluralizmust. „Ezek szilárd alapot nélkülöző vádak” – jegyezte meg az RMDSZ-es képviselő.

Elutasította azt az állítást is, hogy a Magyarországról kapott támogatások folyósítása és elköltése nem átlátható.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?