banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Csíkszereda: mérföldkő az ipari park létrehozásában

Ipari park létrehozása céljából januári soros havi ülésén Csíkszereda önkormányzati testülete egyhangúlag támogatta, egy 92,8 hektáros területre vonatkozó övezeti rendezési terv (PUZ) közhasznúvá minősítését, a beltelkesítéshez ugyanis PUZ szükséges, ennek elkészítése pedig a megvalósítás következő fázisa. A mostani nyugati ipari övezet szomszédságában fekvő terület a munkahelyteremtés legfőbb melegágyává válhat Csíkszeredában.

Csíkszereda városvezető testülete az év első soros havi ülését tartotta pénteken. Az ülést felvezető beszédében Korodi Attila polgármester rámutatott: nehéz év elé nézünk, hiszen a költségvetés általános számaihoz viszonyítva a személyi jövedelemadó visszaosztásából a kormány visszatartott tavalyhoz képest 20 millió lejt, a folyó évhez képest pedig 34 millió lejt.

„Csíkszereda működésében ez fájdalmas hiány lesz. A városházának és az önkormányzati alintézményeknek is nagyon meg kell húzniuk a nadrágszíjat: abból a fejezetből vontak el összegeket, amelyből a város életét, a kultúrát, a sportot erősítjük, karbantartjuk az utakat, közterületeket, támogatjuk a civil társadalmi és egyházi programokat, működtetjük az iskolahálózatot, a szociális rendszert” – fejtette ki az elöljáró. Megjegyezte: az eddiginél szerényebben ugyan, de minden intézmény és rendezvény működni fog 2024-ben is. A kormány egyébként országos szinten 12 milliárd lejt von meg az önkormányzatoktól.A szerző fotója„Mai napirendünk kiemelkedő pontja az ipari parkot érinti. A közel 93 hektáros terület a helyi vállalkozók fejlődése és a városunk iránt érdeklődő befektetők idevonzása szempontjából is stratégiai fontosságú” – fogalmazott Korodi Attila, külön megköszönve azt az időigényes munkát, amely a tulajdonjogi tisztázáshoz vezetett.

Az önkormányzat tulajdonában levő terület az Olt és a vasút között helyezkedik el, a Rét utcától északra. Csíkszereda majdani gyorsforgalmi terelőútja is itt halad el, kiszolgálva az ipari parkot. A terület jelenleg kültelek, a testület ma a beltelkesítést szolgáló övezeti rendezési terv közhasznúságáról határozott.

Nyitókép: Csíkszereda Városháza Facebook oldal 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?