Csíksomlyói búcsú: egy hét múlva minden részlet kiderül

Az aktuális járványügyi szabályozások figyelembe vételével térhet vissza a Kis- és Nagysomlyó hegye közötti nyeregbe a csíksomlyói búcsú. Május 10-én derülhet ki minden részlet.

A Csíksomlyói Ferences Rendház, a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség, Csíkszereda Polgármesteri Hivatala és Hargita Megye Tanácsa hétfőn arról tájékoztatta az érdeklődőket, hogy a május 22-i csíksomlyói pünkösdi búcsú szervezésével kapcsolatos tudnivalókat várhatóan május 10-én, a szervezőkkel és a hatóságokkal közösen meghozott döntést követően közlik.

A csíkszeredai városháza hétfői közleményében megerősíti, hogy a búcsú visszatér a somlyói nyeregbe. Ugyanakkor leszögezik: idén még nem a korábbi években megszokott módon, hanem az aktuális járványügyi szabályozások figyelembe vételével történhet ez meg. A szervezők felhívták a figyelmet, hogy az esemény sikeres megszervezéséhez a résztvevők felelősségteljes viselkedésére lesz szükség.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

„Addig is mindannyiunk biztonsága érdekében arra kérünk mindenkit, hogy éljen a védőoltások beadatásának lehetőségével! Vigyázzunk egymásra!” – zárult a csíkszeredai városháza hétfői közleménye.

Kapcsolódók

Kimaradt?