banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Csíkkarcfalván is intézhetők a magyar állampolgársággal kapcsolatos ügyek

Helyben intézhetők a magyar állampolgársággal kapcsolatos ügyek Csíkkarcfalva községben, ahová az RMDSZ Csíki Területi Szervezete az Eurotrans Alapítvánnyal együttműködve kiszállást szervez kedden, csütörtökön és jövő csütörtökön.

Szeptember 12-én, kedden, 14-én csütörtökön és 19-én, kedden 12 és 14 óra között Csíkkarcfalván a kultúrotthonban adhatják le a különböző eljárásokhoz szükséges irataikat, akiknek a magyar állampolgársággal kapcsolatos intéznivalójuk van. Az RMDSZ Csíki Területi Szervezete az Eurotrans Alapítvánnyal együttműködve kiszállást szervez a községbe, közölték a szervezők. Kiemelik: a dossziék összeállítása minden esetben díjmentes.

Az alábbi ügyintézésekben nyújtanak segítséget: honosítási kérelem benyújtása, házasság, gyermek születése, haláleset vagy válás anyakönyveztetése, tájékoztatás a személyazonosító igazolvány igényléséről, tájékoztatás az anyasági és életkezdési támogatással kapcsolatos kérdésekben. 2018. január 1-től ugyanis a Magyarország területén kívül született és ott élő, magyar állampolgár gyermek után is igényelhető az anyasági támogatás és a babakötvény.

Illusztráció | Fotó forrása: Pexels

Az anyasági támogatás egy egyszeri szociális juttatás. Ennek összege jelenleg 64.125 forint, ikergyermekek esetén gyermekenként 85.500 forint, amelyet az édesanya igényelhet a magyar állampolgárságú gyermek születését követő hat hónapon belül.

Igényelhetővé vált továbbá a Magyarország területén kívül élő magyar állampolgár gyermekek számára a fiatalok életkezdési támogatása, vagyis a babakötvény is. Ennek lényege, hogy a magyar állam egy letéti számlát nyit a gyermek számára, amelyre elhelyez egy 42.500 forint összegű egyszeri támogatást, amely a gyermek 18 éves koráig évente kamatozik és ezt követően használható fel a fiatal felnőtt önálló életkezdéséhez, hívja fel a figyelmet az RMDSZ Csíki Területi Szervezete.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?