Felcsaptak az indulatok Tusnádfürdőn – Borboly Csaba szerint bárki jelentkezhet elnöknek

„Így működik az RMDSZ területi szervezete Hargita megyében és Csíkban?” - teszi fel a kérdést Tusnádfürdői Helyi RMDSZ Szervezet Facebook bejegyzésében, arra reagálva, hogy Borboly Csaba a megkérdezésük nélkül nevezett ki megbízott elnököt a helyi szervezet élére.

 

Az RMDSZ Tusnádfürdői Helyi Szervezetének semelyik döntő fóruma, a helyi választmány, sem a helyi küldöttek tanácsa, sem a küldöttgyűlés nem volt konzultálva, sem tájékoztatva erről a döntésről, amivel ebben a formában nem érthetünk egyet” – olvasható a bejegyzésben.

Az eset előzménye, hogy amint szintén a közösségi oldalon hétfőn az RMDSZ Csíki Területi Szervezete közzétette, Borboly Csaba, a szervezet elnöke megbízott elnököt nevezett ki az RMDSZ Tusnádfürdői Helyi Szervezetének élére. A tisztséget ezentúl Kolozsvári Tibor, megyei tanácsos és helyi lakos tölti be.

A bejegyzés alatt többen elégedetlenségüknek adnak hangot, azzal érvelve, hogy egyeztetni kellett volna a döntés előtt a helyi szervezettel, valamint hogy vannak több mandátumot maguk mögött tudó RMDSZ-es önkormányzati képviselők, akik megérdemelték volna a tisztséget. „Három éve várjuk a tisztújítást, nem értjük, miért maradt el” – fogalmaz egy hozzászóló.

Borboly Csaba válaszában úgy fogalmaz, felajánlották a város független polgármesterének, hogy vegye át a városi RMDSZ vezetését. Mostanig vártak, de nem változtatott álláspontján, lépniük kellett, mert „jövő évben 5 választás lesz”. Hangsúlyozza, Kolozsvári Tibor a területi RMDSZ ügyvezető alelnöke, megyei tanácsos, kéri a helyieket, hogy segítsék a munkáját.

Borboly Csaba különben az augusztus 28-ai, hétfői heti értékelő videójában is üzen a tusnádfürdőieknek. Mint mondja, „egyeseket felperzselt az indulat Tusnádfürdőn”, majd mindenkit nyugalomra int. „Aki elnök, főnök, polgármester akar lenni, nyugodtan jelentkezzen, hiszen 2020-ban senki »nem ütötte le a küszöböt«, eltelt három év, Tusnádfürdő pedig megérdemelne egy működő RMDSZ szervezetet. Ez a város egy turisztikai gyöngyszem, Tusványos helyszíne, nem kellene szégyenkezni, például azért, mert nincs víz. Szabad a pálya, lehet indulni RMDSZ elnöknek” – fogalmaz Borboly Csaba.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁTKapcsolódók

Kimaradt?