Cseke Attila: a fejlesztési minisztérium költségvetése naprakész, de jelentős összegeket kér a további beruházásokra

Cseke Attila fejlesztési miniszter szerdán úgy nyilatkozott, hogy az általa vezetett minisztérium költségvetés-teljesítése naprakész, 68%-os, és a költségvetés-kiigazításkor jelentős összegeket fog kérni az általa lebonyolított fejlesztésekre, például azokra, amelyeket a Helyi Fejlesztések Országos Programján (PNDL) és az Országos Befektetési Társaságon (CNI) keresztül bonyolítanak le.

Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közberuházásokért felelős miniszter | Fotó: RMDSZ

„Elsősorban a PNDL-ről van szó, amelyre ezen a héten és jövő héten is fizetünk ki összegeket. A Helyi Fejlesztések Országos Programja tehát nem állt le, továbbra is kapjuk a számlákat a településektől, és abban a pillanatban, amikor jelentős összeghez jutunk a költségvetés-kiigazításkor, folytatjuk a kifizetéseket” – mondta a miniszter.

Hozzátette, az Országos Befektetési Társaság révén megvalósuló programok költségvetés-teljesítése jelenleg megközelíti a 70%-ot, így erre is további pénzalapokat fognak kérni a büdzsé kiigazításakor. Mindehhez azonban a pénzügyminisztérium illetékeseivel is tárgyalni kell – tette hozzá Cseke Attila.

Kapcsolódók

Kimaradt?