Cîţu szerint a volt Orban-kormány a felelős, amiért alkotmányellenesnek minősült a maszkviselési törvény

Florin Cîţu, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a szenátus elnöke szerdán kijelentette, hogy a kormánynak kell megoldásokat találnia az alkotmánybíróságnak (CCR) a maszkviselést illetően hozott határozata nyomán.

Florin Cîţu | Fotó: AgerpresAz újságírók megkérdezték a PNL-elnöktől, hogyan vélekedik az alkotmánybíróság keddi határozatáról, amellyel alaptörvénybe ütközőnek ítélték a maszkviselést a köztereken, bevásárlóközpontokban, tömegközlekedési eszközökön és a munkahelyen kötelezővé tevő sürgősségi kormányrendeletet.

„Azt hiszem, ezt a kérdést az akkori kormánynak kellene feltenni, amely nem tartotta be a törvényes lépéseket. Másvalaki volt akkor a kormányfő, aki most a tévében osztja az észt” – válaszolta a liberális elnök, utalva arra, hogy 2020 novemberében Ludovic Orban volt a miniszterelnök, aki azóta a PNL-ből is kilépett.

Azt is megkérdezték Cîţutól, tárgyalt-e a kormányon lévő PNL a jogászaival arról, szükség lesz-e újabb szabályozásra, hogy elkerülhető legyen a védőmaszk nyilvános helyeken való viselésének megszüntetése. Nem. Várjuk a megoldásokat a kormánytól. Meggyőződésem, hogy 45 napon belül gyakorlatba ültetik a CCR határozatát” – szögezte le.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?