Magyarázkodik a védelmi miniszter: állítása szerint dupla rétegű egészségügyi maszkot viselt

Vasile Dîncu védelmi miniszter a közösségi oldalán próbálta tisztázni magát a vád alól, miszerint megsértette a maszkviselési szabályokat vasárnap egy konstancai haditengerészeti parádén.

A tárcavezetőn – a felvételek tanúsága szerint – textilmaszk volt, holott a kormány döntése értelmében szombattól tilos ilyet viselni: kül- és beltéren csak az egészségügyi maszkok használatát fogadják el, a koronavírus-járvány terjedése elleni egyik óvintézkedésként.

Alexandru Rafila szociáldemokrata (PSD) egészségügyi minisztert egy televíziós műsorban szembesítették kormánybéli kollégája és párttársa megjelenésével, és kénytelen-kelletlen elismerte, hogy Dîncu a látottak alapján megsértette a szabályokat (amiért az átlagembereket akár 2500 lejes bírsággal is riogattak).

A védelmi miniszter kedden a Facebook-oldalán azt írta, hogy kétrétegű maszkot viselt: egy egészségügyi maszkra a stábja rávart egy textilmaszkot. Bevallása szerint már bánja, hogy a ceremónián nem mutatta meg az újságíróknak, elkerülendő a későbbi találgatásokat.

Dîncu azt is írta, hogy többé nem fogja viselni a szóban forgó maszkot, hogy elejét vegye a „további félreértéseknek”.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?