banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Cioloş csak a volt koalíciós pártok elnökeivel találkozik szerdán

Dacian Cioloş kijelölt miniszterelnök szerdán csak a volt kormánykoalíciót alkotó pártok elnökeivel találkozik szerdán, a tárgyalócsapatok nem fognak részt venni a megbeszélésen.

A B1 TV-nek kedd este nyilatkozó Cioloş elmondta: Florin Cîţu liberális elnök javaslatára döntött így. „Fontos, hogy találkozzunk, hogy beszéljünk, és megnézzük, mennyire nyitottak a koalíciós kollégák arra, hogy újrakezdjük a tárgyalásokat, hogy tudjuk mi is, mi a teendőnk” – mondta a kormányalakítással megbízott USR-elnök.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) nyitott arra, hogy a kormánykoalíciót újraalakítsák. „Nem tudom, hogy mi a PNL és az RMDSZ politikai stratégiája és célkitűzése. Végül is most abban a periódusban vagyunk, amelyben ki tudunk alakítani partnerségeket, de mindenki vállalja saját döntését, mi azt vállaltuk, hogy miniszterelnököt javasolunk, és megoldást javasolunk ebben a válságidőszakban” – fogalmazott Cioloş.

Az USR elnöke azt is mondta, hogy ha nem sikerül újraalakítani a koalíciót, egy „egyszínű”, USR- kisebbségi kormány működésére fog támogatást kérni a parlamentben.

(Nyitóképen: Dacian Cioloş kijelölt miniszterelnök | Fotó: Agerpres)

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?