Ciolacu szerint „megbánták tévedéseiket”, és elkötelezettek a PSD–PNL-kormány mellett

A Nemzeti Liberális Pártot (PNL) és a Szociáldemokrata Pártot (PSD) is magában foglaló kormánykoalíció jelenti az egyetlen politikai megoldást az ország számára „ebben a sorsfordító pillanatban” – nyilatkozta pénteken Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu PSD-elnök | Fotó: AgerpresA szociáldemokrata pártelnök hangsúlyozta: meggyőződése, hogy a PNL elnökével csütörtökön lezajlott első megbeszélés után mindkettejüket elkezdik „ostromolni” olyan személyek, „akiknek mások a prioritásaik”, és megpróbálják bebizonyítani nekik, hogy rossz irányba tartanak.

Ciolacu rámutatott: a PSD és a PNL egyaránt tudatában van a korábbi tévedéseinek, „bánja ezeket”, a csütörtöki megbeszélésen azonban megbizonyosodott arról, hogy hozzá hasonlóan Florin Cîţu liberális pártelnököt is a jóhiszeműség vezérli.

„Úgy vélem, e sorsfordító pillanatban nincs más politikai megoldás. Ha Románia két nagy pártja tovább háborúzik, márciusban újabb politikai válság és minden bizonnyal előre hozott választások elébe kell néznünk. És ne gondolják, hogy az országot a románok megosztásával uralni kívánók megállnak majd itt" – fogalmazott Ciolacu a kis- és közepes vállalkozások országos tanácsa által szervezett rendezvényen.

A PSD elnöke leszögezte, pártja hajlandó felvállalni a kormányzást, de csak azzal a feltétellel, ha a társadalmi partnerek is aktívan hozzájárulhatnak a kabinet munkájához.

Kapcsolódók

Kimaradt?