Ciolacu emlékeztette Cîţut, hogy ezúttal nem az USR-vel kötött koalíciót

Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke kijelentette, hogy nagyon jó „intézményes kapcsolata” van Nicolae Ciucă kormányfővel.

Florin Cîţu és Marcel Ciolacu | Montázs: ADR/AgerpresNagyon jó intézményes kapcsolatunk van, csak a lényeges dolgokra szorítkozunk, én nem szólok bele a kormányzásba. „Nem az a PSD-elnök vagyok, aki bemegy a kormányba kinevezéseket tenni, vagy összekuszálni a dolgokat” – mondta Ciolacu vasárnap este az Antena 3-nak nyilatkozva.

Ami a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke által megfogalmazott kritikákat illeti, a szociáldemokraták vezetője szerint Florin Cîţunak meg kell értenie, hogy ezúttal nem a Mentsétek meg Romániát Szövetséggel (USR) lépett kormánykoalícióra, hanem a PSD-vel.

„Nem hiszem, hogy a románok a továbbiakban is azt várják tőlünk, hogy egymást bírálgassuk. Én ezt teljesen elkerültem” – mondta Ciolacu arra reagálva, hogy Florin Cîţu volt kormányfő a múlt héten azt mondta, hogy ha a PSD akadályokat gördít majd a reformok útjába, „újragondolják” a PSD-vel kötött kormánykoalíciót.

Kapcsolódók

Kimaradt?