banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Dacian Cioloş szerint a kormány egy helyben topog a reformintézkedések terén

A koalícióban részt vevő USR–PLUS társelnöke, Dacian Cioloş európai parlamenti képviselő szerint a kormány által felvállalt reformintézkedések a két nagyobbik kormánypárt tisztújító kongresszusa után kerülnek ismét napirendre.

A politikus a koalíció vezetőinek kedd esti találkozója után azt nyilatkozta, hogy szükség van a kormány tevékenységének kiértékelésére, vállalásai teljesítésének vizsgálatára. Emlékeztetett, hogy a Cîţu-kabinet programjában szereplő fontos intézkedések közül több is várat magára, ezeken a területeken a kormány „egy helyben topog”.

Dacian Cioloş példaként említette a speciális nyugdíjak eltörlését, a helyi közigazgatás politikamentesítését és az igazságszolgáltatásban dolgozók bűncselekményeit kivizsgáló ügyészség felszámolását. „Ez három fontos kérdés, és remélem, hogy a belső kampányok lejártával, ősztől felvállaljuk ezeket az intézkedéseket” – jelentette ki arra utalva, hogy szeptemberben a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és az USR–PLUS is tisztújító kongresszust tart.

(Nyitóképen: Dacian Cioloş | Fotó: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?