Cîţu: a liberálisok készek más kormánypartnert keresni, ha a szociáldemokraták a reformok útjában állnak

Szükséges „kompromisszum” volt a reformok folytatásához a Szociáldemokrata Párttal (PSD) kötött kormánykoalíció, de ha a reformok végrehajtása veszélybe kerül, elsőként fogja javasolni, hogy találjanak más kormányösszetételt – jelentette ki Florin Cîţu, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, korábbi kormányfő.

Florin Cîţu, a PNL elnöke | Fotó: Agerpres„A liberális párt szerepe a kormánykoalícióban véghez vinni az általa megkezdett reformokat. Az országos helyreállítási tervben van egy sor reform, amelyek megvalósításához nagyon ragaszkodunk, ilyen például a nyugdíjreform. Ezeket meg fogjuk valósítani. Én leszek az első, aki fel fogom vetni a PNL-ben, hogy találjunk egy új kormányképletet, amennyiben a jelenlegi koalíció útját állja a reformoknak” – jelentette ki Cîţu csütörtök este a Digi 24 hírtelevíziónak nyilatkozva.

Hozzátette, „vannak opciók”, de jelen helyzetben ez volt a működőképes variáns, és kénytelenek voltak kompromisszumokat kötni. „Mihelyt érzékeljük, hogy a gazdasági stabilitás, a jogállam és a PNRR reformcsomagja veszélyben forog, dönteni fogunk a PNL-ben a további lépésekről” – szögezte le a PNL elnöke.

Kapcsolódók

Kimaradt?