Bűnvádi eljárást indítottak a Meleg-Szamos víztározójába autóval belehajtó fiatalok ügyében

Bűnvádi eljárást indított a Kolozs megyei rendőrség annak a két fiatal halálának körülményeit tisztázandó, akik személygépkocsival a Meleg-Szamos víztározójába zuhantak kedden.

Csütörtök délután a hegyi és barlangi mentők (Salvamont-Salvaspeo), valamint a katasztrófavédelem búvárainak sikerült kiemelniük a tóból a személygépkocsit – tájékoztatott a Kolozs megyei rendőrség.

Fotó: Dejeanul.ro

A rendőrség szerint az akciót nehezítette, hogy azon a területen, ahol az autó elsüllyedt, azonosítottak egy olyan vízvezetéket, amely Kolozsvár ivóvízellátását biztosítja.

A búvárok szerdán találtak rá a két férfi holttestére a tóba süllyedt autó mellett, 15 méteres mélységben, miután már kedd este elkezdték a merüléseket, de az éjszaka idejére megszakították a kutatást.

A rendőrség kedd este rendelte el a kutatásokat, miután alapos oka volt azt feltételezni, hogy a Meleg-Szamoson lévő völgyzáró gátról egy autó zuhant a vízbe. A nyomozáshoz közel álló források arról tájékoztatták az Agerpres hírügynökséget, hogy a gát korlátja egy három méteres szakaszon összetört, és a féknyomok is autóbalesetre utalnak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?