Bűnügyi kivizsgálás indult a két szerda esti légi szerencsétlenség kapcsán

In rem bűnügyi kivizsgálást indított a bukaresti katonai törvényszéki ügyészség a két szerda esti légi szerencsétlenséggel kapcsolatban, amelyek következtében összesen nyolc személy vesztette életét.

Egy ilyen katonai helikopter indult a vadászgép keresésére, és zuhant le | Fotó: a védelmi minisztérium Facebook-oldalaAz ügyészek azt vizsgálják, történt-e bűncselekmény. A kivizsgálás során a gondatlanságból elkövetett emberölés és a munkahelyen alkalmazandó egészségügyi és biztonsági intézkedések elmulasztása gyanújának megalapozottságát vizsgálják.

A védelmi minisztérium csütörtök hajnalban közölte, hogy életét vesztette a szerda este lezuhant MiG-21 Lancer repülőgép pilótája és a keresésére induló IAR 330-Puma helikopter hétfős legénysége is.

A 86. légibázishoz tartozó MiG, amely légi járőrszolgálatot teljesített Dobrogea felett, 20.03-kor vesztette el a rádiókapcsolatot az irányítótoronnyal, és eltűnt a radarról Cogealac és Gura Dobrogea települések között.

Az IAR 330-Puma helikopter 20.21 körül szállt fel a míg-repülőgép keresésére és mentésére. A helikopter öttagú legénységéhez a román haditengerészet két tengeri mentőszolgálatosa is csatlakozott. A helikopter elvesztette a rádiókapcsolatot az irányítótoronnyal, és 20.44 körül eltűnt a radarról. A Konstanca megyei Gura Dobrogei közelében zuhant le.

A védelmi minisztérium közölte, hogy mind a MiG 21 Lancer pilótája, mind a keresésére induló hét katona meghalt.

Kapcsolódók

Kimaradt?