Bukarestben tüntetnek a közúti fuvarozók: megoldást követelnek az ágazat súlyos problémáira

A közúti fuvarozók három munkáltatói szövetségéhez tartozó tehergépkocsi tucatja tiltakozik szerda reggeltől a bukaresti Victoria téren: a napidíjat megadóztató politika ellen, a gépjármű-felelősségbiztosítási szerződések (RCA) áremelkedése- és a járművezetők karanténkötelessége ellen tiltakoznak.

Több mint 20 megyéből érkeznek teherautók, és várhatóan több tucat kamion érkezik a következő órákban. A tüntetésen a Romániai Közúti Fuvarozók Országos Szövetségéhez (UNTRR), a Román Fuvarozók Szövetségéhez (FORT) és a Bukovinai Áruszállítók Szövetségéhez tartozó fuvarozási társaságok vezetői és járművezetői vesznek részt, számolt be az AgerpresForrás: Agerpres

Az UNTRR szerint Románia az egyetlen európai állam, amely megadóztatja a napidíjat, míg a kelet-európai államok, például Lengyelország, Litvánia vagy Magyarország folyamatos intézkedéseket vezet be saját fuvarózói védelmére. Ennek a költségvetési intézkedésnek a következményei pusztítóak, különösen azért, mert az adózást visszamenőleges hatállyal hajtják végre, és a büntetéseket egyetlen társaság sem tudja megfizetni, hangsúlyozták.

Felhívták a figyelmet arra is: a vörös és sárga zónából hazatérő járművezetők Romániában karanténkötelesek a COVID-19 fertőzés kockázatának mértékét tekintve, ha nincsenek beoltva, vagy ha korábban nem estek át a betegségen. Az ágazat képviselői szerint ez a korlátozás egyedülálló Európában, és súlyosan megzavarja a közúti szállítási tevékenységet.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A közúti szállítás és hasonló szolgáltatások Románia GDP-jének körülbelül 5 százalékát termelik, és több mint 350 000 embert érintenek.

Kapcsolódók

Kimaradt?