Botrányba fulladt a költségvetési prezentáció Gyergyószentmiklóson

Feszült hangulatban, botrányos körülmények között ért véget az a csütörtöki találkozó, amelyen Csergő Tibor András, Gyergyószentmiklós polgármestere ismertette volna a város 2022-es költségvetés-tervezetét a helyi képviselőtestület tagjainak és a sajtó munkatársainak. A városvezetőbe gyakorlatilag belefojtották a szót, a képviselők azt sérelmezték, hogy Csergő Tibor nem adott alkalmat a büdzsé érdemi megvitatására és nem ismerik a pontos sarokszámokat. A péntekre összehívott rendkívüli tanácsülésen nem fogadták el a város költségvetését.

Nem tudta bemutatni Gyergyószentmiklós 2022-es költségvetés-tervezetét Csergő Tibor András a csütörtökre összehívott egyeztetés alkalmával. A város képviselőtestülete és a sajtó képviselői számára meghirdetett bemutatón a képviselőtestület tagjai több kifogást emeltek a polgármester eljárásával szemben. A többségi RMDSZ-es és az ellenzéki frakció soraiból is elhangzottak kifogások a tervezett bemutató kapcsán, többek között az, hogy miért vannak jelen a beszélgetésen a sajtó munkatársai.

A képviselők azt is elmondták, hogy a költségvetés-tervezetet csupán a beszélgetést megelőző nap délutánján kapták kézhez, érdemi vitára, hozzászólásra, véleményezésre nem volt idejük. A feszült hangulatú beszélgetés során a polgármester igyekezett leszögezni, hogy informális beszélgetésről van szó. Csergő Tibor azt is elmondta, hogy a péntekre összehívott rendkívüli városi tanácsülés alkalmával lesz lehetőség a tervezet véleményezésére. A képviselők a továbbiakban azt közölték, hogy szerintük nem kaptak meg minden részletet a költségvetés-tervezetről, nem érkeztek meg bizonyos mellékletek, amelyekre a szövegben hivatkozások találhatók. Ezek hiányában pedig nem ismerik a konkrét sarokszámokat, hangzott el. Nincs egyetértés Gyergyószentmiklóson | Fotó: Gyergyószentmiklós városháza

A beszélgetésen élénk vita alakult ki a polgármester és a képviselők között, amely során gyakorlatilag belefojtották a szót Csergő Tiborba, aki végül nem tudta bemutatni a tervezetet. Az egyórásra tervezett megbeszélés végül mintegy fél órás huzavona után a polgármester távozásával ért véget, aki „szabotázs akciónak” nevezte a képviselők ellenkezését. A jelen lévő képviselők kijelentették, hogy a péntekre összehívott rendkívüli tanácsülésen nem szavazzák meg a költségvetést.

Ennek megfelelően a pénteki tanácsülésen a képviselőtestület nem szavazta meg a tervezett napirendet, azaz nem vitatták meg a költségvetés-tervezetet és nem szavaztak róla.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?