Gyergyószentmiklóson is megszervezték a használt sütőolaj összegyűjtését

Gyergyószentmiklóson hat helyszínen létesített használt sütőolaj-gyűjtőpontot a helyi önkormányzat egy székelyudvarhelyi céggel együttműködve.

Hat darab, használati utasítással ellátott, fémszerkezetű, 1,30 méter magas használt sütőolaj összegyűjtésére szolgáló tárolót helyeztek ki Gyergyószentmiklós forgalmasabb városrészein – közölték a városháza csütörtöki sajtóeseményén. A város partnere a projektben egy székelyudvarhelyi szakcég volt. A gyűjtőpontok hétfő óta vehetők igénybe.Fotó: Gyergyószentmiklós önkormányzata

„Az összegyűjtött használt sütőolajat nem beleönteni, hanem zárt pet-palackokban kell a gyűjtőedénybe dobni. Akár az öt literes palack is befér a konténerbe” – fogalmaztak. Kiemelték: fontos, hogy csak használt vagy lejárt szavatosságú étolaj, sütőzsír kerüljön a gyűjtőalkalmatosságba. Ugyanakkor kérik, hogy motorolajat vagy gépzsírt, majonézt, szószokat, dresszingeket, kenőolajat, egyéb hulladékot, folyadékot és kemikáliát ne tegyenek a konténerekbe.

Az összegyűlt mennyiséget kétheti rendszerességgel üríti majd a partner cég, az olaj legnagyobb hányada aszfaltkészítésnél hasznosul újra, tudtuk meg.

A gyűjtőpontokat a következő helyszíneken alakították ki: a Bucsin negyed 26. szám alatt, a GMM üzlet szomszédságában, illetve a 8-as tömbház melletti Izsó élelmiszerüzletnél, továbbá a Virág negyedben az ANL-s tömbházaknál, a parkkal szembeni üzletsornál, valamint a 38-as tömbház mellett, a Robi Konyha szomszédságában. A hatodik gyűjtőpont a zöldségpiacnál található. A későbbiekben még bővíthető a gyűjtőpontok száma. Az önkormányzat szándékai szerint a Forradalom negyedben, a főtér közelében és a felszegi városrészre is helyeztetnének ki ilyen konténereket.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?