Borzalmas állapotok egy kolozsvári idősotthonban – Büntettek a fogyasztóvédők

Ellenőrzést végzett a Kolozs megyei fogyasztóvédelem a kolozsvári St. Johann idősotthonban, több szabálytalanságot találtak, emiatt összesen 15 ezer lejes bírásgot szabtak ki a központ üzemeltetőire.

Miután megállapították a hiányosságokat, a hatóság kiegészítő intézkedéseket is elrendelt. Eszerint a forgalmazásra alkalmatlan, mintegy 500 lej értékű élelmiszertermékek értékesítését felfüggesztették, valamint a kinetoterápia részlegen az étkezőt ideiglenesen bezárták az észlelt hiányosságok kiküszöböléséig, ugyanakkor a gondozottakat legkésőbb 30 napon belül át kell helyezniük egy másik egységbe.

Fotók: fogyasztóvédelem

A fogyasztóvédelem szerint az idősotthonban koszos, poros, rozsdás és penészes hűtőszekrényben tárolták az ételeket; emellett rossz állapotban lévő étkezőtálcákat és főzéshez használatos eszközöket használtak; az élelmiszereket emellett rozsdás, lefertőtlenítetlen polcokon tárolták; több törött csempét, elromlott lefolyót, rozsdás fűtőtesteket találtak; emellett tönkrement bútorokat használtak a gondozottak.

Az ellenőrzések során az is kiderült, hogy a konyhában, a fürdőszobában fedél nélküli szemetesben gyűjtötték a hulladékot, emellett koszos, foltos ágyneműt és matracokat adtak az időseknek. A fürdőszobában nem fertőtlenítették a vécéket és a megrongálódott ajtókat sem cserélték ki. A szobákban rovarok mászkáltak és nem biztonságos elektromos berendezéseket használtak. Ugyanakkor nem helyeztek ki fertőtlenítőszereket a konyhában, és 11 órakor nem biztosították az uzsonnát sem.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?