Bíró Barna Botond: Csapatunkat a közösségi összefogás tudja erővel felruházni

A helyhatósági választások mellett június 9-én Európa-szerte megtartják az európai parlamenti választásokat. Az erdélyi magyarság számára kiemelten fontos ez, hiszen a magyarság jogait megtagadó, szélsőjobbos román párt biztos, hogy képviselve lesz Brüsszelben, ezért elengedhetetlen, hogy a mi közösségünk is tudja hallatni a hangját.

Bíró Barna Botond, Hargita megye tanácsának RMDSZ-es elnökjelöltje számára kiemelten fontos, hogy a szövetség csapata képviselve legyen, meglátása szerint ez az összefogás tudja garantálni mind a megye fejlesztését, mind pedig a magyar közösség jövőbeni megmaradását. Kiemeli, hogy az összefogás nem csupán egy üres frázis, a magyar kisebbség számára igenis súlya, tartalma kell hogy legyen.

Fotók: RMDSZ

Bíró meglátása szerint a magyar közösség megmaradásának a kulcsa elsősorban nem az infrastruktúra bővítésén múlik, számunkra az egységnek nincs alternatívája. „Kisebbségi közösségi létünk évei meg vannak számlálva, ha a múltból cipelt sérelmeinken nem dolgozunk, és egymásra vetítjük a dühünket, elpazaroljuk az időt hibásokat keresve, az igazságot kutatva. Igazság sokféle van, viszont nekünk a jövőnk fenntartásához megoldásokra van szükségünk!”

A politikus kifejtette, hogy a helyi, megyei elöljárók mellett a bukaresti és a brüsszeli képviselet léte elengedhetetlen ahhoz, hogy bárki eredményekről számolhasson be.

„A politikában nincsenek Toldi Miklósok, a politikában csapat van és a csapatnak akkora ereje van amekkorát a közösség ad neki. Az elmúlt időszakban, az elmúlt egy hónapban nagyon sok Hargita megyei településre ellátogattam, nagyon sok emberrel találkoztam. Gazdag és erős közösségeink vannak, szorgalmas emberek élnek a megyében. Arra kell összpontosítanunk és arra tudunk jövőt építeni, ami bennünket összeköt. Az a cél pedig mindnyájunkat összeköt, hogy éljünk jobb körülmények között és legyen a közösségünk biztonságban” – foglalta össze tapasztalatait Bíró.

Minden Hargita megyei ember tehet azért, hogy erős csapattal tudjon a szövetség nekivágni a következő időszaknak, hogy hatékonyabban és eredményesen tudjanak dolgozni. „Az RMDSZ erejét két dolog adja, egyrészt, és ez a legfontosabb, az erdélyi magyar közösség, amilyen sokan elmennek szavazni, olyan erőt fog képviselni a szövetség a következő időszakban. Másrészt pedig az, hogy egy hálózat vagyunk, a helyi önkormányzattól, a megyei önkormányzaton át Bukarest és Brüsszelbe is jelen vagyunk. Így együtt tudunk dolgozni, hogy a helyi igényekből megvalósítások legyenek. Június 9-én arra kérek minden Hargita megyei embert, hogy adjon erőt az RMDSZ-nek az önkormányzatokban és Brüsszelben is, legyen hangunk ott, ahol értünk ki kell állni, ahol a mi ügyeinket rendezni kell és ahol a mi közösségünket meg kell védeni. Együtt győzni fogunk!”

(Támogatott tartalom)

Comandat de: UDMR, Cod AEP: 23240001

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?