Az útkezelő vállalatot és kilenc sofőrt büntettek meg a kerelőszentpáli láncbaleset után

A Maros Megyei Rendőr-főkapitányság 14 500 lejes bírságot szabott ki a 15-ös országút karbantartójának, miután hétfőn reggel tömegkarambol történt az út kerelőszentpáli szakaszán, a vasúti felüljárón.

Amint arról korábban beszámoltunk, több mint 20 autó rohant egymásba Kerelőszentpálon, a vasúti felüljárónál hétfőn reggel fél hét körül. A rendőrség nemcsak az útügyi vállalatot, hanem a balesetben érintett kilenc autóvezetőt is megbírságolt.Fotó: Maros Megyei Rendőr-főkapitányság

Amint a megyei rendőrség közleményében írja, a helyszíni vizsgálat nyomán megállapították, hogy nyolc különálló, anyagi károkkal járó baleset történt. Ebben 14 autó volt érintett. Egy másik baleset, amelyben hat jármű ütközött össze, egy személy sérülésével is járt. Az utóbbi esetében gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával eljárást indítottak.

A rendőrség tíz szabálysértési büntetést rótt ki, amelyekből kilenc az autóvezetőknek szól, míg a tizediket az útkezelő vállalatnak szabták ki 14 500 lej értékben. A büntetések mellett egy forgalmi engedélyt is bevontak. Az balesetben érintett összes autó vezetőjét alkoholtesztnek vetették alá, mindannyiuknak negatív lett az eredménye.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?