FRISSÍTVE - Háromszéki kamion okozhatta a magyarországi tömegkarambolt

FRISSÍTVE: Romániai nyerges vontató vezetőjének manővere eredményezte a négy halálos áldozattal járó magyarországi tömegkarambolt – számolt be a román sajtó. Az MTI-fotók alapján a kamionnak Kovászna megyei rendszáma volt. A teherautót birtokló sepsiszentgyörgyi cég cáfolta, hogy munkatársuk okozta a balesetet.

Szemtanúk beszámolói alapján, animációs videón rekonstruálta a PRO TV a román-magyar határ közelében történt szerda reggeli tömegkarambolt. Mint írtuk, a hivatalos rendőrségi adatok szerint az M43-as autópálya Románia felé vezető oldalán hét jármű ütközött össze: két román kamion, két román mikrobusz, egy román busz és két bolgár mikrobusz.

A sztrádát sűrű köd borította szerda reggel, rosszak voltak a látási viszonyok, a nagylaki határátkelőnél pedig a magyar oldalon hatalmas kamionsor várakozott. A PRO TV szerint a határhoz közeledő egyik romániai nyerges vontató vezetője túl későn vette észre a veszteglő kamionokat, hirtelen elrántotta a kormányt, hogy beálljon az belső sávba, majd fékezett.

A belső sávban nagy sebességgel érkező két furgon nem tudta elkerülni az ütközést a romániai teherautóval. Utóbb érkezett egy román rendszámú busz is, amely már a külső sávban határátkelésre várakozó utolsó kamionnak ütközött. A baleset helyszínén készült MTI-fotók szerint a hirtelen sávot váltó nyerges vontatónak Kovászna megyei rendszáma volt.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Huber Krisztián a Maszolnak csütörtökön elmondta: a tömegkarambol okait még vizsgálják. „Ez egy komplex baleset. Az okairól semmit sem lehet kategorikusan kijelenteni ebben a pillanatban” – magyarázta. Hozzátette, a rendőrségi nyomázás törvényes határideje két hónap, és indokolt esetben hosszabbítható.

FRISSÍTÉS1: A Kovászna megyei rendszámú sepsiszentgyörgyi fuvarozó cég tulajdonosa cáfolta a Krónikának, hogy munkatársuk okozta a balesetet. Elmondta, járművükbe hátulról beleszaladtak, de az ő teherautójukban nem keletkezett jelentős kár. Hozzátette, a vizsgálatokat követően a magyar rendőrök elengedték a sofőrjüket, aki minden dokumentumot visszakapott, és aki a tulajdonos szerint nem volt vétkes a balesetben.

FRISSÍTÉS2: Folyamatosan hallgatja meg a rendőrség a tanúkat a tömegbaleset nyomozása során - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtök délután az MTI-t. Szabó Szilvia közölte, a rendőrség az ügyben halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset okozása miatt indított eljárást. Az elmúlt 24 órában, a helyszíni szemlét követően folyamatosan zajlottak a tanúkihallgatások - tudatta a százados. Hozzátette: amennyiben a sérültek állapota lehetővé teszi, a rendőrség őket is tanúként hallgatja ki.

Ezzel párhuzamosan a rendőrség a baleset körülményeinek tisztázása és az események pontos rekonstruálása érdekében lefoglalta az autópálya üzemeltetőjétől az érintett szakasz forgalmát figyelő kamera felvételeit. A rendőrség igazságügyi műszaki és igazságügyi orvosszakértőt is bevont az eljárásba - közölte a szóvivő.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?