Az ügyfelek többsége automatikusan a hatósági áron kapja jövőre az áramot

A 2023. január elseje és 2025. március elseje közötti időszakban néhány kategória kivételével a háztartási fogyasztók automatikusan az idén alkalmazott hatósági ársapkával jutnak hozzá a villamos energiához.

Illusztráció | Fotó: PixabayCsak azoknak kell saját felelősségre nyilatkozatot adniuk a szolgáltatónak, akik a fogyasztás mértékétől függetlenül a legalacsonyabb díjszabásra jogosultak: vagyis a legalább egy kiskorút egyedül nevelők, a legalább három kiskorú (vagy még tanulmányait végző 26 év alatti fiatalt) eltartó családok, illetve a gyógykezelésükre elektromos orvosi eszközöket használó fogyasztók.

E szerint 2023. január elseje és 2025. március elseje között a felsorolt kategóriákon kívül havi 100 kilowattórás fogyasztásig 68 banit fizet kilowattóránként az áramért az összes háztartási fogyasztó; 100 és 255 kilowattóra között 80 banis, 255 kilowattóra felett pedig 1,3 lejes tarifát állapított meg kilowattóránként a kormány.

Ugyanakkor 1 lejt fizetnek kilowattóránként az elfogyasztott árammennyiség 85 százalékáért a következő kategóriák: kis- és közepes vállalatok, a közüzemi szolgáltatók, a bukaresti metróvállalat, a szállításügyi minisztérium alárendeltségébe tartozó repülőterek, az élelmiszeripari, a mezőgazdasági és a halászati vállalatok, a közintézmények, az egyházi intézmények, a megyei a helyi önkormányzatok vállalatai, az önálló ügyvitelű társaságok és az országos kutatóintézetek. Ezek a fogyasztók a felhasznált árammennyiség fennmaradó 15 százalékáért 1,3 lejt fizetnek kilowattóránként.

A kórházak, oktatási intézmények, bölcsődék és a szociális szolgáltatásokat nyújtó intézmények számára fogyasztástól függetlenül kilowattóránként 1 lej a villamos energia díja.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?