Az ország 15 megyéjében okozott gondokat az ár az elmúlt napon

Az elmúlt 24 óra felhőszakadásai 15 megye 36 településén okoztak áradásokat, a tűzoltóknak több tucat, az árvíz miatt elszigetelődött turistát kellett biztonságos helyre kísérniük – tájékoztatott szerdán az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség (IGSU).

A közlemény szerint a következő megyék érintettek: Fehér, Argeş, Botoşani, Brassó, Kolozs, Krassó-Szörény, Kovászna, Dâmboviţa, Hunyad, Neamţ, Olt, Prahova, Szeben, Tulcea és Temes.

A katonai tűzoltóknak 19 házból, 56 udvarból és 70 pincéből-alagsorból kellett kiszivattyúzniuk a vizet, és több, a szél által kidöntött fát kellett eltávolítaniuk az utakról. A kidőlő fák három személygépkocsit rongáltak meg.

Az IGSU tájékoztatása szerint Argeş megyében 20 turistát szigetelt el ideiglenesen az árvíz egy Rucăr települési panzióban, a Dâmboviţa megyei Zănoaga kempingben pedig 25 személyt. A Prahova megyei Buşteni-ben nyolc személyt kellett elmenekíteniük megelőző jelleggel az ár elől.

Az úttestre zuhanó fák és a felhalmozódott hordalék miatt több országúton és megyei úton is megakadt vagy akadozott a közlekedés, így például a 75-ös, 2D, 68A és 1-es országút bizonyos szakaszain, vagy a 174-es megyei úton.

(Címlapkép: IGSU/Facebook)

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?