banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Az igazságügyminiszter szerint az alkotmánybíróság lesújtott a korrupcióellenes és a szervezett bűnözés elleni harcra

Bírálta Stelian Ion igazságügyi miniszter szerdán az alkotmánybíróság döntését a bírák áthelyezésével és a korrupcióellenes ügyészi tisztséghez szükséges minimális szolgálati idő módosításával kapcsolatban.

Az alkotmánybíróság szerdán helyt adott a legfelső bíróság beadványának a bírák áthelyezésével, valamint a DNA- és DIICOT-ügyészek szükséges szolgálati idejének csökkentésével kapcsolatban, kijelentve, hogy a DNA- és DIICOT-ügyészeknek legalább annyi szolgálati idővel kell rendelkezniük, mint a legfőbb ügyészség ügyészeinek.

Stelian Ion a Facebookon fakadt ki | Fotó: Agerpres

„Az alkotmánybíróság ismét lesújtott a DNA-ra és a DIICOT-ra, vagyis a korrupcióellenes harcra és a szervezett bűnözésre. Az alkotmánybíróság nem törődött azok véleményével, akik a legjobban ismerik az ügyészségek helyzetét, figyelmen kívül hagyta a DNA és a DIICOT érveit, amelyeket a bírói egyesületek és a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács ügyészi osztálya is megerősített” – írta Stelian Ion a Facebookra.

Az igazságügyi miniszter szerint szerdai döntésével az alkotmánybíróság bezárta a DNA és a DIICOT ajtaját a fiatalabb, jól felkészült ügyészek előtt, akiknek nincs meg a „PSD-s miniszter, Florin Iordache által előírt” 10 éves munkatapasztalatuk, noha a két intézmény személyzethiánnyal küzd.

Az igazságügyi minisztérium azt tervezi, hogy az alkotmánybírósági indoklás közzététele után törvénymódosító indítványt nyújt be, amely biztosítani fogja, hogy a DNA, a DIICOT és az igazságszolgáltatási rendszer a maga egészében „optimális körülmények között” működhessen, és folytatódhasson a korrupcióellenes harc – közölte a miniszter.

Ugyanakkor kifejtette, az alkotmánybíróságnak „valós reformra” van szüksége, és olyan alkotmánybírákra, akik európai módra gondolkodnak és tiszteletben tartják a jogállamot.

„Helyre fogjuk hozni, amit a PSD elrontott, akárhány akadályt is gördítenek utunkba” – írta Stelian Ion.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?