A szakhatóság számításba veszi az RCA árának korlátozását

Befagyaszthatják a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (RCA) árát – mondta Daniel Apostol, a Pénzügyi Felügyeleti Hatóság (ASF) szóvivője.

Illusztráció | Forrás: Pixabay

Az illetékes hatóság csütörtökön több sajtóorgánumnak is nyilatkozott azok után, hogy felháborodást keltett a kötvények referenciaárának jelentős drágulása. Mindezt azok után, hogy az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) kiemelte, hogy ők csak akkor avatkozhatnak közbe, ha felmerül a gyanú, hogy tisztességtelen megegyezések eredményezték az árak emelkedését. Ugyanakkor a kormány illetékesei is hárítottak, szerintük a Pénzügyi Felügyeleti Hatóságnak (ASF) minden jogi lehetősége adott ahhoz, hogy az ilyen helyzeteket megoldja.

Daniel Apostol, az ASF szóvivője csütörtökön azt mondta: természetes, hogy az RCA árának növekedése heves érzelmeket váltott ki a piacon. A leginkább érintett kategóriában nagyjából tizenhat százalékos az emelkedés. „Ezzel együtt, vagy éppen emiatt megerősíthetem, hogy a fogyasztók védelme érdekében az ASF számításba veszi az RCA árának korlátozását egy meghatározott időre. Meglátjuk, hogy pontosan milyen megoldást találunk majd. Minden szükséges adatot kielemzünk a döntés meghozatalához” – idézte az ASF szóvivőjét a Digi24.ro

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?