Árverezik Elena Udrea lefoglalt javait

Harmadik kiírásra elkelt Elena Udrea egyik autója, amelyet az adóhatóság (ANAF) bocsátott árverésre. A jelenleg hatéves börtönbüntetését töltő korábbi turisztikai miniszter Mercedes Benz S500-as típusú gépjárművéért 25 400 lejt fizettek, azaz csak alig több mint 5 ezer eurót. Az ANAF eredetileg 37 971 lejt szeretett volna kapni az árverésen – írta a Hotnews.

Fotó: Elena Udrea Facebook-oldala

Korábban már értékesítették a Bute-gála néven hírhedté vált korrupciós ügyben elítélt Udrea Fiat 500-as autóját, ugyanakkor a korábban lefoglalt telkei még gazdára várnak, hogy a csalással okozott kár megtérüljön. Összesen hat, több mint 3 millió lej értékű telekről van szó, ugyanakkor az ANAF a hírhedt Nana-telkeket is árverésre bocsátja majd, mint ahogyan az Eurohotel részvényeinek 50 százalékát is értékesíteni akarja. Ezek értékét még nem becsülték fel.

Udreát, mint ismeretes, tavaly tavasszal ítélték el hat év letöltendő börtönbüntetésre. A Bute-gála kapcsán mintegy 9 millió lejjel károsította meg az államkasszát, amit meg kellene térítenie. Az ANAF-nak eddig nagyjából az összeg egy százalékát sikerült behajtania.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?