Ágyhoz kötözött betegek: rendellenességeket találtak a szebeni megyei kórházban

Összesen 12 ezer lejre bírságolták a nagyszebeni megyei kórház ápolási igazgatóját és intenzív osztályának főorvosát, miután az intézmény egyik volt alkalmazottja feltárta, hogyan kezelték az intenzív terápiára szoruló covid-betegeket.

A volt alkalmazott azt nyilatkozta a sajtónak, hogy az intenzív osztályra kerülő pácienseket az első pillanattól kezdve benyugtatózzák, noha ez végzetes a légúti fertőzésekkel küzdők esetében. Állítása szerint amikor a betegek már alig kapnak levegőt, és ezért nyugtalanabbak lesznek, az ágyhoz kötik őket.

A sajtóban megjelentek nyomán a Szeben megyei prefektusi hivatal vizsgálatot rendelt el a kórházban. A közegészségügyi igazgatóság jelentése hétfőn készült el, és ebből kiderül, hogy az intézményben több rendellenességet is találtak.

E szerint a kórházban nem tartották be az betegek ágyhoz kötözésére vonatkozó szabályokat, és emiatt az ápolási igazgatót 2000 lejre bírságolták. Az intenzív osztály főorvosát azért büntették 10 ezer lejre, mert a részlegen ápolt páciensek kórlapján nem szerepelt a szakorvosok aláírása – írja a Mediafax.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A kórház vezetősége korábban azzal hárította el a volt alkalmazott vádjait, hogy az ország valamennyi intenzív terápiás részlegén ágyhoz kötözik a nyugtalan betegeket mindaddig, amíg megteszik hatásukat a nyugtatók. Az intézményben történteket az ügyészség is vizsgálja gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával.

(Címlapfotó: scjs.ro)

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?