banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Adómentességet kaphatnak, akik felújítják házuk homlokzatát Szatmárnémeti belvárosában

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal adómentességben részesíti azokat az ingatlantulajdonosokat, akik felújítják az épületeik homlokzatát a város történelmi központjában.

A szatmárnémeti helyi tanács csütörtöki soros ülésen kerül a testület elé Kereskényi Gábor polgármester határozattervezete, amelyet ha jóváhagynak a testület tagjai, akkor a felújítást követő öt évben adómentességet élveznek majd az érintett tulajdonosok.

„Ezzel a határozattal is szeretnénk ösztönözni a tulajdonosokat, hogy járuljanak hozzá Szatmárnémeti arculatának javításához. Azok, akik hagyják lepusztulni az épületeiket, 500 százalékos többletadót fizetnek, ellenben akik törődnek azokkal, kedvezményekben kell részesüljenek” – jelentette ki a városvezető a polgármesteri hivatal közleménye szerint.

A városvezető által említett 500 százalékos adóemelésnek egyébként már érezhetőek a pozitív hatásai, tudatja közleményében a helyhatóság, mert a bevezetése óta eltelt időszakban több épületet korszerűsítettek a történelmi városközpontban, mint az azt megelőző húsz évben.

Ugyanakkor ezzel párhuzamosan a polgármesteri hivatal is elkezdte a felújításokat, helyi költségvetésből renoválta az úgynevezett Rudas házat, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium bentlakását, a Gulliver és a 24-es számú (Kinizsi) óvodát, uniós alapokból újul meg a 7-es és 29-es (Kölcsey) óvoda, míg az Aurel Pop Művészeti Líceumot, a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumot, a Hám János Római Katolikus Líceumot és annak bentlakását a magyar kormány finanszírozásából korszerűsítették.

(Címlapképi illusztráció: Borsi Balázs)

Kapcsolódók

Kimaradt?