AUR: szüntessék meg a Covid-igazolvány kötelezettségét a közintézményekben

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) azt kéri a hatóságoktól, hogy haladéktalanul szüntessék meg a Covid-igazolvány felmutatásának kötelezettségét a közintézményeknél, hogy ne kelljen hosszú sorokat állniuk a polgármesteri hivataloknál az adóikat befizetni érkező polgároknak.

Az AUR december 21-én a fővárosban tüntetést is szervezett a Covid-igazolvány ellen, az általa felbujtott tömeg a parlament épületét is megrohamozta | Fotó: AgerpresSzerdai közleményében az ellenzéki parlamenti felhívta a figyelmet, hogy országszerte hosszú sorok kígyóznak a polgármesteri hivatalok előtt, hiszen az emberek be akarják fizetni az adóikat, sok esetben azonban abban az „abszurd és megalázó helyzetben” találják magukat, hogy nem engedik be őket a közintézménybe eleget tenni törvényi kötelezettségüknek.

„Sok településen visszafordítják az embereket, ha nem tudják felmutatni a bejáratnál kért Covid-igazolványt. Elküldik őket tesztelni. Sokuk számára az a 60-70 lej, amennyibe egy gyorsteszt kerül, jelentős összeg, amelyet inkább élelemre költenének, nem a kormányzati politikai klientúra által árusított tesztekre" – fogalmazott közleményében az alakulat.

Kapcsolódók

Kimaradt?