A munkaügyi ellenőrök is bírságoltak a benzinkutakon

A munkaügyi ellenőrök 145 bírságot róttak ki az üzemanyagtöltő állomásoknál végzett ellenőrzések kezdete óta, összesen 612 800 lej értékben – közölte vasárnap Cristian Vasilcoiu, a munkaügyi és társadalmi szolidaritási minisztérium államtitkára.

Szerda este szinte kezelhetetlen volt a helyzet a benzinkutaknál | Fotó: AgerpresVasilcoiu arról számolt be a Facebookon, hogy a benzinkutaknál végzett hatósági ellenőrzések kezdete óta, vagyis három nap alatt a Munkaügyi Felügyelőség 874 töltőállomást ellenőrzött. Ezek közül 489-et figyelmeztetésben részesítettek, 145-öt megbírságoltak. A bírságok összértéke 612 800 lej. „Ma folytatódnak az ellenőrzések!” – figyelmeztetett az államtitkár.

Az Adóhatóság (ANAF), az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) és a Versenytanács csütörtökön kezdett országos szintű ellenőrzésekbe a töltőállomásoknál, miután szerda este a gépkocsi-tulajdonosok megrohamozták a kutakat a hirtelen drágulástól tartva.

Az egyes töltőállomásokon szerzett tapasztalatok nyomán a Munkaügyi Felügyelőség is ellenőrzésekbe kezdett. Marius Budăi munkaügyi miniszter bejelentése szerint az ellenőrök az egészségügyi és munkavédelmi előírások, illetve a munkahelyi normák tiszteletben tartását vizsgálják.

Kapcsolódók

Kimaradt?