A marosbárdosi horrorközpontban történt visszaélések kapcsán felületes fellépést emleget az új Maros megyei prefektus

A bűnözőkkel szembeni felületes fellépés miatt történhettek meg a marosbárdosi visszaélések - jelentette ki Maros megye újonnan beiktatott prefektusa, Ciprian Dobre.

Dobre emlékeztetett, hogy három személy előzetes letartóztatásban van bűnszervezet létrehozása és fogyatékkal élő személyek sérelmére elkövetett emberkereskedelem miatt. „Talán ez a legsúlyosabb és legembertelenebb bűncselekmény a büntetőtörvénykönyvből” - jegyezte meg.

Fotó: Jogi Forrásközpont

A prefektus elismerte, hogy megcsappant a lakosság bizalma az intézményekben, és ezen a helyzeten változtatni kell. Ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy az ellenőrzések célkeresztjében lévő többi gondozási központ esetében is hasonló szempontok alapján járnak el a hatóságok.

Dobre szerint problémát okoz, hogy az intézmények között nincs kommunikációs lánc; Maros megyében ezt a helyzetet orvosolni fogják, hogy válságos helyzetben jól működő kommunikációs eljárás alapján tudják az intézmények felvenni egymással a kapcsolatot - ígérte.

„Egyértelmű, hogy változtatni kell a romániai szociális ellátórendszeren” - jelentette ki, hozzátéve, hogy létre kell hozni a szociális szolgáltatások valamely intézményesített formáját igénybe vevő összes személy egységes jegyzékét.

Hasonlóan nyilatkozott Vasile Liviu Oprea, Maros megye új alprefektusa is, aki beiktatása után azt mondta, az intézménynek szembe kell néznie a szociális ellátási rendszer súlyos állapotával. Ugyanakkor kihívások várnak rá az oktatás, az infrastruktúra és a közlekedés terén is - mondta az alprefektus.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?