A kormánykoalíció vezetői Kelemen Hunorral egyeztettek a hiánycsökkentő intézkedésekről azok véglegesítése előtt

Marcel Ciolacu miniszterelnök és Nicolae Ciucă szenátusi elnök kedden a Victoria-palotában találkoztak Kelemen Hunor RMDSZ elnökkel, még a kormányülés előtt elemzték a hiánycsökkentő intézkedéscsomaghoz benyújtott módosító indítványokat.  

A találkozón részt vesz Alfred Simonis, a képviselőház ideiglenes elnöke és Lucian Bode, a Nemzeti Liberális Párt főtitkára is. A végrehajtó közleménye szerint a kormányülésre 15 órakor kerül sor.
A parlament ezt követően 18.00 órakor együttes ülést tart, amelyen a kormány felelősséget vállal a törvénytervezetért.

Archív fotó: gov.ro

Amint arról beszámoltunk, Kelemen Hunor korábban bírálta a költségvetési hiányt csökkenteni kívánó kormányzati intézkedéscsomagot. Az RMDSZ-elnök elsősorban az önkormányzatokat érintő döntéseket kifogásolta, amelyek szerinte semmibe veszik a helyi autonómia elvét. „Nem lehet központi szintről beavatkozni abba, hogy a helyi hatóságok mit tehetnek és mit nem, mennyit költhetnek kultúrára, sportra, vallásra és így tovább. Ez nem fogadható el" - mondta egyebek mellett a volt miniszterelnök-helyettes.

Az RMDSZ konkrét kormányzati feltételek teljesítéséhez kötötte az ellenzék által kezdeményezett bizalmatlansági indítvánnyal kapcsolatos álláspontját. Ezek között szerepelt a helyi önkormányzatok számára tervezett 2,5 százalékos költségvetési korlát eltörlése is. Az RMDSZ hatására ez meg is történt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?