A kormányfő bátorítja a lakosságot, hogy jelentsék fel az energiaszolgáltatót túlszámlázás esetén

Nicolae Ciucă kormányfő csütörtök este felhívást intézett a lakossághoz, hogy jelezzék az állami intézményeknek, ha azt tapasztalják, hogy az energiaszámláikat nem megfelelően számolja ki a szolgáltató.

Nicolae Ciucă | Fotó: AgerpresA miniszterelnök a közszolgálati televízió (TVR) műsorában elmondta, hogy voltak olyan energiaszolgáltató cégek, amelyeket a számlák téves kiszámítása miatt megbüntettek, és a költségek újraszámolására köteleztek.

„Felhívást intézek mindenkihez, aki olyan számlát kap, amely nem felel meg a törvényben előírtaknak, hogy haladéktalanul lépjen kapcsolatba az állami intézményekkel, hogy azonnal intézkedhessünk” – mondta Ciucă.

Hozzátette, fennáll a lehetősége annak, hogy a kormány további, a fogyasztókat segítő intézkedéseket hozzon az energiaszolgáltatás területén.

„Az energiaügyi minisztérium januárban tervezi az energia- és gázárakra vonatkozó előrejelzések és kilátások további értékelését, és az elemzés eredményeitől függően további intézkedéseket tudunk majd hozni. Találkoztunk az áram- és gázszolgáltatókkal, az energiaügyi minisztérium képviselőivel, az ANRE képviselőivel is, és közösen elemeztük a helyzetet. Jövő héten, pontosabban kedden újra találkozunk, folytatjuk a megbeszéléseket. A tél eddig nem okozott problémákat a gáz- vagy villamosenergia-elosztó rendszerben, de fel kell készülnünk rá, hogy ha az időjárási körülmények romlanak, akkor ilyen helyzetekkel is szembe kell néznünk” – mondta.

Kapcsolódók

Kimaradt?