banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

A kórházak előtt tüntetnek az egészségügyi alkalmazottak

Csütörtökön délben sztrájkőrséget állnak az egészségügyi alkalmazottak a kórházak előtt. Az ebédszünetben, 12 óra és 12.30 között tiltakozó akciókat szerveznek, így nem szakítják meg az intézmények tevékenységét.

A szövetség leszögezi, a kormánynak a legutóbbi, január 25-ei egyeztetésen – amelyen mindkét nagy egészségügyi szakszervezeti föderáció részt vett – tett ajánlatát „elégtelennek” tartották, ezért döntöttek a tiltakozó akciók folytatása mellett.

Fotó: Szolidaritás Szakszervezet Facebook oldala

A kormány akkor átlag 20 százalékos alapbéremelésre tett javaslatot 2024-re, ami azonban a fizetések reálértékének mintegy 13,5 százalékos emelését jelentené, ez pedig még az elmúlt két évben bekövetkezett infláció szintjét (23,59 százalék) sem fedezi. Nehezményezik emellett, hogy a kormány nem tett eleget a tavaly a szövetség képviselőinek tett ígéreteinek, amelyek közül a legfontosabb az új bértörvény elfogadása volt.

A tiltakozó akcióban részt vevő egészségügyi dolgozók mindannyian támogatják a szövetség követeléseit, amelyek közül a legfontosabb a bérek emelésére és a veszélyes, káros vagy nehéz körülmények között végzett munka után járó bérpótlékok arányos növelésére vonatkozik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?