A bíróság szerint nem lehet „magyar” az EMSZ, de az EMNP és MPP nevében szerepelhet

Az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) képviselői kézhez kapták az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt fúziójának elutasítására vonatkozó bírósági indoklást, és ennek ismeretében fellebbezni fognak az ítélet ellen – írták vasárnapi közleményükben az EMSZ vezetői.

Csomortányi István EMNP- és Mezei János MPP-elnök, az EMSZ társalapító elnökei | Fotó: EMSZMint ismeretes, idén szeptemberben a pártfúzióról lefolytatott tárgyalássorozat negyedik alkalmával már semmilyen ellenvetése nem volt a kirendelt ügyésznek a folyamattal kapcsolatban, ezért végképp érthetetlen volt az elutasító határozat – fogalmaztak a közleményben.

A most kiközölt indoklás szerint az Erdélyi Magyar Szövetség bejegyzése azért nem lehetséges, mert annak hivatalos megnevezésében a „magyar” elnevezés is szerepel. „A bírósági indoklásban felhozott érv már csak azért is abszurd és elfogadhatatlan, mert a fúziót kezdeményező, bíróság által már korábban bejegyzett két párt nevében szintén szerepel azok magyar megnevezése is, sőt az Erdélyi Magyar Néppárt esetében nem is a román, hanem a magyar hivatalos megnevezés az első” – adtak hangot megdöbbenésüknek az érintettek.

Az EMNP és az MPP vezetőinek az indoklás birtokában immár lehetőségük van fellebbezni, melyet határidőn belül meg is tesznek.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?