A belügyminiszter megköszönte a csíkszeredaiaknak a fegyelmezettségüket

Nem csak az egészségügyi miniszter, hanem a belügyminiszter is példamutatónak tartja a csíkszeredaiak fegyelmezettségét a húsvétvasárnapi ételszentelésen.

Korodi Attila polgármester beszámolója szerint délután felhívta Lucian Bode, és megköszönte a csíkszeredaiak példás magatartását. „Olyan mércét állított a város közössége az ország elé, ami ezekben a nehéz időben kivételes és bizakodást adó!” – idézte a belügyminiszter szavait az elöljáró.

Mint korábban írtuk, Vlad Voiculescu egészségügyi minisztert egyenesen meghatották a csíkszeredai ételszentelésről készült képsorok, amelyek bejárták a román sajtót. A tárcavezető a járványügyi szabályokat szigorúan betartó, fegyelmezett szertartást pozitív példaként említette vasárnapi nyilatkozatában.

Mint korábban írtuk, Csíkszeredában több mint 3500-an vettek részt a hagyományos húsvétvasárnapi ételszentelésen a járvány elleni rendelkezések szigorú betartásával.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A polgármesteri hivatal idén nemcsak a közigazgatási palota előtti téren, hanem a tér mellett elhaladó sugárúton is lehetővé tette az ételszentelést. Így a családok a járvány miatt megkövetelt távolság betartásával sorakozhattak fel, és várhatták, hogy húsvéti ételeiket megszenteljék a liturgiát végző papok.

(Címlapfotó: Dénes Dávid/Youtube)

Kapcsolódók

Kimaradt?