A Román Vasúttársaság „pályáján a labda” – elküldték a kolozsvári magyar állomásfőnökök listáját

Továbbra is várat magára a kolozsvári vasútállomás épületére elhelyezett emléktábla magyar nyelvű fordítása, illetve az egykori magyar állomásfőnökök neveinek feltüntetése. Ennek kapcsán Csoma Botond a héten kérvénnyel fordult a Román Vasúttársaság regionális központjához.

Fotó: Csoma Botond Facebook-oldala

Az RMDSZ Kolozs megyei parlamenti képviselője, frakcióvezetője Facebook-oldalán jelentette be, hogy kérvényt iktatott a Román Vasúttársaság (CFR) területi központjánál, amelyben afelől érdeklődik, hogy milyen intézkedéseket hoztak az elmúlt években az emléktábla román szövegének – amellyel az állomás fennállásának 150. évfordulójára emlékeznek – magyar nyelvre való lefordításával kapcsolatosan.

Csoma Botond hozzátette, hogy arról is érdeklődött, hogy milyen előrelépés történt az 1870. és 1945. közötti időszakban szolgálatot teljesító vezetők nevének megszerzése terén. „Erre vonatkozóan mi felvettük a kapcsolatot a MÁV SZK Zrt.-vel, akik egy táblázat formájában el is küldték nekünk a fent említett magyar állomásfőnökök listáját, amit továbbítottunk Román Vasúttársaság regionális központjának. Bízunk benne, hogy ezúttal nem hivatkoznak arra, hogy nincsen erre vonatkozóan teljes információjuk” – jelentette be Csoma Botond.

Az emléktábla elhelyezése óta amúgy már három év eltelt, miközben a korábbi állomásfőnökök neveit feltüntető márványtábla ügye már közel egy évtizede húzódik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?